+32 (0)497061112 r.bax.bvba@gmail.com

Rolluiken

Rolluiken zijn op tal van manieren zeer nuttig en verhogen aanzienlijk het comfort van de eindgebruiker. Zowel op thermisch als akoestisch vlak bieden rolluiken een extra isolatie. In de zomer houden ze de zon en de hitte buiten, in de winter houden ze dan weer net de warmte binnen. Ook straat- en omgevingslawaai wordt gevoelig verminderd door rolluiken.

Daarnaast geven ze een verhoogd gevoel van veiligheid aangezien rolluiken de tijd om in een woning binnen te dringen aanzienlijk verlengen. Ze bieden ook extra privacy en maken dat je kamers kan verduisteren. Ideaal voor langslapers en zij die overdag kamers donker dienen te maken.

Inbouwrolluiken

Tot op heden had u de moeilijke keuze: kies ik voor esthetiek of voor prestaties?

Traditionele inbouw- of opbouwrolluiken zijn mooi weggewerkt in uw gevel maar zorgen voor een penetratie van de bouwschil. Hierdoor hebben ze een negatief effect op de energieprestatie van uw woning. Dit moet u dan compenseren door extra te investeren in dure technieken zoals hernieuwbare energie. Voorzetrolluiken daarentegen hebben geen effect op de energieprestatie, maar zijn wel zichtbaar langs de buitenkant van de woning.

ShutterX® combineert beide voordelen! Dit nieuwe type rolluik is immers het eerste op de markt dat volledig luchtdicht in de spouwmuur wordt ingebouwd. Om dit mogelijk te maken, werden tal van nieuwe technieken bedacht. Zo is er bijvoorbeeld een oplossing gevonden om de isolatie, die weggenomen wordt bij de plaatsing van de kast, te vervangen. Hierdoor wordt vermeden dat er op de binnenmuur condens kan optreden. Wilms maakt eveneens een einde aan koude vensterbanken aan de binnenzijde van uw woning.

(Klik op de foto om te vergroten)

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken zijn het renovatieproduct bij uitstek. Woningen zonder rolluiken waarvan het buitenschrijnwerk niet aan vervanging toe is, kunnen dankzij het voorzetsysteem toch makkelijk van rolluiken worden voorzien. Zo installeer je snel en efficiënt extra veiligheid.

Zoals de naam al aangeeft, worden voorzetrolluiken op de gevel voor het raam geplaatst. Een installatie in de dagopening is eveneens mogelijk, maar dan beperk je deels het zicht door de raam en is er minder lichtinval.

 

Afwerking op maat

Alle voorzetrolluiken van WILMS zijn verkrijgbaar met verschillende types lamellen die in diverse kleuren verkrijgbaar zijn. De kleur van de kast, de geleiders en de onderlat zijn verkrijgbaar in enkele standaardkleuren, maar een poederlakcoating in een RAL-kleur naar keuze of een structuurlak is eveneens mogelijk. Zo kan je jouw rolluik perfect afstemmen op jouw buitenschrijnwerk. Deze vele afwerkingsmogelijkheden maken dat er in ons aanbod altijd wel een voorzetrolluik is dat naadloos past bij jouw woning

 

Bediening

Via een lint, koord, automatische veeras of stang kunnen voorzetrolluiken manueel bediend worden. Tegenwoordig worden de meeste rolluiken echter van een buismotor voorzien. WILMS kiest hier voor slimme motoren die standaard voorzien zijn van een obstakeldetectie en een vorstbeveiliging. Het aansturen van de motor gebeurt door een schakelaar, maar u kan ook kiezen voor optimaal comfort met een draadloze bediening

Opbouwrolluiken

WILMS opbouwrolluiken behoren tot de meest performante rolluiken op de markt en zijn al volledig klaar voor de toekomst. De rolluikkasten zijn maximaal geïsoleerd, het systeem sluit naadloos aan op raam- of deurprofielen en biedt enkele esthetische troeven aan.

 

Esthetische troeven

Ook op esthetisch vlak bieden opbouwrolluiken voordelen t.o.v. de inbouwrolluiken. Er is een kleinere oprolling en dus een kleinere rolluikkast. Naast de afwerkingsmogelijkheden voor buiten: 4 kleuren in de massa gekleurd, 51 kleuren met houtimitatiefolie of genatlakt in een RAL-kleur naar keuze, zijn er ook voor binnen tal van afwerkingen mogelijk. Het rolluik kan eveneens voorzien worden van motoren met obstakeldetectie en vorstbeveiliging.

 

Maximale isolatielaag

De rolluikkast is opgebouwd uit vier pvc-platen die via een tand- en groefsysteem in elkaar gezet worden. De voorplaat (aan de façade) kan optioneel in aluminium voorzien worden. Dit voor renovatieprojecten waar er voordien geen rolluiken geïnstalleerd waren en een deel van de rolluikkast bijgevolg langs buiten zichtbaar is. Hierbij wordt de voorplaat afgestemd op de kleur van het buitenschrijnwerk.

De volledige kast wordt voorzien van een maximale isolatielaag die een gunstig effect heeft op zowel de thermische als akoestische prestaties van de rolluikkast. Er is een geluidsreductie van 48 dB. Voor een kast met pvc-voorplaat is er een thermische isolatie van U: 1.08 W/m²K, bij een kast met aluminium voorplaat is dat U: 1.26 W/m²K.