+32 (0)497061112 r.bax.bvba@gmail.com

Zonnewering

Onze partner WILMS is een familiebedrijf met stevige Kempische wortels, gevestigd in Meerhout. Sinds 1975 is het bedrijf een trendsetter op vlak van rolluiken, zonwering en ventilatieoplossingen. In 2012 droeg oprichter Jos Wilms de fakkel over aan zijn zoon Erik Wilms. Samen met de 160 werknemers trekt hij sterk de kaart van duurzaam ondernemen en blijft hij, net zoals zijn vader dat al deed, continu inzetten op innovatie. WILMS werkt voortdurend aan productverbeteringen en nieuwe realisaties om het comfort van zowel eindgebruiker als installateur hoog te houden.

Voorzetzonnewering

Ook al wordt het soms over het hoofd gezien in de ontwerpfase: een goed geïsoleerde woning kan vandaag de dag bijna niet meer zonder buitenzonwering. De warmte van zonnige dagen kan moeilijker naar buiten en creëert al snel een broeikast-effect. In combinatie met dubbel glas kunnen screens tot 90% van de warmte buitenshuis houden. Het exacte percentage hangt af van de doekcollectie en de gekozen kleur.

Met een voorzetscreen kan u met een minimum aan breekwerk en zonder esthetisch afbreuk te doen aan uw woning een zonwering installeren. Het is dan ook het renovatieproduct bij uitstek.

 

Winddichte oplossing

Een ingenieus geleidingsysteem gecombineerd met aangelaste rits aan de zijkanten van het doek, zorgt ervoor dat harde wind de systemen niet beschadigd. Zo kan het screendoek ook naar beneden blijven op dagen met veel wind en is er van lawaaihinder geen sprake. Uit testen bij het WTCB is gebleken dat de windvaste screens van WILMS voldoen aan de hoogste eisen i.v.m. windbelasting. Zelfs bij windstoten van 12 beaufort blijft het doek in de geleiders.

 

Bediening

Screens worden doorgaans elektrisch bediend via een schakelaar of via een bestaand domoticasysteem. Ook een volledig geautomatiseerd, draadloos systeem, gestuurd door licht – en warmtesensoren, behoort tot de mogelijkheden.

Terrasoverkapping

Net zoals met een knikarmscherm laat een terrasoverkapping u toe om maximaal te genieten van uw terras. In tegenstelling tot het knikarmscherm kan de overkapping niet enkel tegen de gevel, maar ook losstaand of in een combinatie van beide geplaatst worden. Een terras in het midden van de tuin kan dus ook perfect overkapt worden.

 

Elegant en stijlvol

Met onze aluminium terrasoverkapping WPA0600 zijn er geen dwarsverbindingen meer aanwezig tussen de steunpalen of geleiders. U blijft dus een open en onbeperkt zicht houden wanneer het doek is opgerold. Omdat we een groot belang hechten aan uw comfort, besteedden we veel aandacht aan de afwerking. We werkten de bevestigingsonderdelen vrijwel onzichtbaar weg en zochten een brede keuze aan kleuren uit.

Knikarmschermen

Geniet maximaal van uw terras of balkon met onze knikarmschermen. Ze zorgen ervoor dat u zorgeloos tijd buiten kan doorbrengen, zelfs op warmere dagen wanneer u beschutting tegen de zon zoekt. Dit type van zonwering wordt in een kast tegen de gevel geplaatst. De elegante vormgeving van de cassettes maakt dat ze ook in gesloten toestand hun esthetisch uitzicht behouden.

Het grootste voordeel van dit oprolbaar systeem met knikarmen is de vrije doorgang. Geen storende steunpalen zoals bij een terrasoverkapping. In combinatie met de juiste sensoren (zon en wind) kan een knikarmscherm uw woning ook koel houden als u er niet bent.